*

Logiikan johdannaisia Ajattelun vapautta

Kaikki blogit puheenaiheesta Huijaaminen

Otatteko lainaa? Tästä tarjouksestahan te ette kyllä kieltäydy?

Ehdottomasti kiireellisin viranomaispalvelu, joka puuttuu tästäkin maasta on se, johon voi pysyvästi ilmoittaa, ettei ota koskaan lainaa, eikä osta osamaksulla. Tai/ja ettei koskaan osta mitään puhelinmyyjiltä. Tai ettei itse koskaan tilaa mitään puhelimella, tai internetin palveluiden kautta. Ja lisäksi jokaisen tähän maahan jotakin myyvän edellytettäisiin tekevän näiden tietojen tarkistaminen, tai myynti voidaan hylätä perusteettomana, mikäli "asiakas" ei myyntiä vahvista.

Voiko sinua huijata vetoamalla ihmisoikeuksiin?

Kielitoimiston sanakirjan mukaan ihmisoikeudet ovat ihmisarvoon perustuvia eli jokaiselle ihmisyksilölle kuuluvia oikeuksia. Lähtökohtaisesti länsimaissa ihmisoikeudet koetaan yleispätevinä ja yleismaailmallisina eli kiistämättöminä ja vastaansanomattomina oikeuksina, jotka valtioiden on tunnustettava ja turvattava kansalaisilleen (ja myös ulkomaalaisille). Tästä syystä ihmisoikeudet-käsitettä pidetään hyvin korkeassa arvossa länsimaissa ja ne mielletään jaloksi ja yleväksi asiaksi.

Samsung Galaxy S7 -huijaus, laajenettu versio

Facebookissa etusivullani oli kuvassa 1 näkyvä mainos.

Klikkasin sitä lähinnä sen takia, että tekijänoikeuskysymykset kiinnostavat minua. Eteeni aukeni kuvan 2 näköinen sivu, joka näytti varsin uskottavasti IltaSanomien sivulta, mutta huomaa osoitekentässä domain-nimi, joka on srv21.com.

Juttu on melkoisen uskottava. Kustantajani kerran poltti jonkun kirjan koko painoksen, jotta ei joutuisi oikeuteen. Se on yritykselle aika kallista touhua. Klikkasin sitten tilaussivulle, joka näytti kuvan 3 mukaiselta.

Brittiläinen ilmastonmuutosalan tutkimuslaitos syyllistyi petoksiin

Motto: NIhil in verbis - omnia probate: Älä luota pelkkään puheeseen, testaa kaikkea smiley

Brittiläinen ilmastonmuutosalan tutkimuslaitos syyllistyi petoksiin

Brittiläinen ilmastonmuutosalan tutkimuslaitos syyllistyi petoksiin

Motto: NIhil in verbis - omnia probate: Älä luota pelkkään puheeseen, testaa kaikkea smiley

Kyllä hallituksen venkoilut alkaa riittämään

Olen aina pitänyt itseäni kohtuullisen harkitsevaisena ja rauhallisena miehenä, jonka pitkä pinna kestää uskomatontakin rasitusta, mutta kyllä nyt riittää.

 

Itsenäisyyspuolue ja suurmielenosoitus

Itsenäisyyspuolue ja suurmielenosoitus


 

Suomessa on ainakin yksi puolue, joka hyvin selvästi ilmoittaa, että, jos sen ehdokkaat pääsevät eurovaaleissa läpi, he tekevät kaikkensa Suomen irrottamiseksi EU:sta. Se on Itsenäisyyspuolue, vuonna 1994 se perustettiin nimellä Vapaan Suomen Liitto (VSL), ja vuonna 2006 sen nimeksi tuli Itsenäisyyspuolue.

Varoitus yrittäjille – valelaskun oikaisu maksaa 25 € minuutti

Taas nousi vi..tuskäyrä punaiselle, joten oli pakko kirjoittaa.

Tässä taas hyvä esimerkki siitä, kuinka käytännössä tässä maassa yrittäjien oikeudet ovat minimaaliset, mutta velvollisuudet maksimaaliset. Kukaan ei tunnu osaavan pitää yrittäjien puolta, kaikki vaan haluavat oman osansa yrittäjien rahoista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä