Logiikan johdannaisia Ajattelun vapautta

Alaikäisiä henkilöitä on raiskattu

Todennäköisyys sille, että pelkästään alaikäisiä naarasoletettuja henkilöitä olisi raiskattu, lähestyy nollaa. Varsinkin kun maahan saapuneiden turvapaikanhakijoiden joukossa samaan sukupuoleen esiintynyttä kiinnostusta käytetään paljon perusteluna turvapaikan saamiseksi. 

Toden totta, varmasti on ollut lähtömaassaan ongelmia, jos kiinnostus on suuntautunut sekä alaikäisiin, että oman sukupuolen edustajiin.

Syitä siihen, miksei oikeudenkäyntejä synny muualla niin paljon kuin Oulussa, voi lähteä johtamaan siitä lähtötilanteesta, joka vallitsi Oulussa vuosikymmen sitten. Silloinen asenneilmapiiri mahdollisti lapsen seksuaalisen hyväksikäytön vuodesta toiseen, abortista toiseen ja jopa lapsen synnyttämisen omalle isälleen. Asian viimein päätyessä oikeuteen oli jo syytä epäillä, että Oulun kaupungin lastensuojelu on saattanut syyllistyä asiassa rikoksiin. Mitä asiaa ei ilmeisesti koskaan tutkittu, mutta sen verran tapahtuma muutti asenneilmapiiriä, että uusia tapauksia on siirtynyt oikeuden käsiteltäviksi ihan eri tahtiin kuin muualla Suomessa.

2017 aluehallintovirasto ilmoitti Oulun lastensuojelussa ilmenneen puutteita, ja tämän seurauksena lastensuojelun omavalvontaa kehitettiin: https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/avi-oulun-lastensuojelussa-puuttei...

Tämän tapahtuneen omavalvonnan kehittämisen soisi siirtyvän muihinkin lastensuojeluyksiköihin jollain keinolla. Lisäksi jos siitä omavalvonnan kehittämisestä vielä tehtäisiin sukupuolineutraalia, niin voisi se jäätävä totuus tämän maan lastensuojelun tilasta alkaa paljastumaan.

Samalla voitaisiin hoitaa esteellisyysasiat kuntoon, eli valvoja ei saisi olla samasta uskontokunnasta tai aatesuunnasta kuin valvottava. Palkattava henkilöstö pitäisi priorisoida myös siten, ettei kyseisillä henkilöillä ole valtavaa sukua valvottavalla alueella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Kun tuosta alun kikkailusta päästiin oikeaan asiaan, alkoi homma valjeta minullekin ja olen kovasti samaa mieltä kirjoittajan kanssa siitä, että tämän omavalvonnan tehostamista kaikkialla ja juurikin noilla kriteereillä olisi pikimmiten tehostettava, sillä ei voi olla mahdollista, että vain yhdellä paikkakunnalla koko maassa olis noin paljon enemmän lapsiin kohdistuvia väärinkäytöksiä - olkoon sitten samaa tai eri sukupuolta oleviin.

Enkä jätä käyttämättä tailannetta hyväkseni ja herättelemällä myös lasten ja nuorten vanhempia, joiden pitäisi seurata jälkeläistensä edesottamuksia herkemmällä korvalla ja tarkemmalla silmällä, sekä ennen kaikkea valistaa lapsiaan elämän realiteeteista. Ei ole mikään puolustus, että halutaan säilyttää se puhdas lapsenusko hamaan tappiin asti, sillä se on juurikin vaarallisin tapa kasvattaa lapsi tähän kieroon ja julmaan maailmaan, koska, niin karmivan ikävää kuin se onkin, joutuvat he sen kovuuden kohtaamaan ennemmin tai myöhemmin.
Kiitos Antero, että pidät tätä keskustelua edelleen yllä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Hyvä kun otit tuon vanhempien vastuun esiin. Minua on ihmetyttänyt se, miten voi olla mahdollista että alaikäistä käytetään kuukausitolkulla hyäksi eikä vanhemmat huomaa sen oirehtivan mitenkään? Kyllä taitaa olla joillakin vanhemmuus hukassa.

Tästä aiheesta muuten on kirjoitettu hiljattain hyvä puheenvuoro, kas tässä:

"Jos Oulussa paljastuneissa hyväksikäyttötapauksissa on jotain hyvää niin se, että ne ovat pakottaneet meidät näkemään lasten seksuaalisen kaltoinkohtelun laajuuden Suomessa. Pelkästään Oulun poliisipiirissä on tutkinnassa vuosittain lähes sata lapsiin kohdistunutta seksuaalirikosta. Seksuaalirikoksille on tyypillistä, että vain murto-osa niistä tulee viranomaisten tietoon. Häpeä ja pelko saavat uhrit vaikenemaan, eikä uhreja syyllistävä ilmapiiri auta asiaa."

http://jyrkikasvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269458-...

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Lukaisin vielä uudelleen tuon Kasvin jutun ja selasin sen kommentointia,jossa pääpaino olikin yllättäen sillä, miten terminologian pitäisi kehittyä, mutta useista viisaista ihmisistä/näkemyksistä huolimatta, siitä ei näyttänyt selvyyttä tulleen.
Siksi kysynkin, että onko ihan hirveän vaikeaa, että nämä kaksi asiaa olisivat aivan erillisinä rikonimikkeinään laissa - olisi raisakaus, silloin, kun sen määritelmä toteutuu ja olisi hyväksikäytö, jollei sukupuoliyhteyttä olisi tapahtunut, tai sitä ei voitaisi näyttää toteen?
Ja, kun tuossa aiemmassakommentissani vedin vanhempien vstuun mukaan tähän keskusteluun, niin jatkan vielä sen verran, että vanhempien olisi hyvä myös selvittää jälkeläisilleen, että myös kaikki tämä muu siveyttä loukkaava tai siihen kohdistuva käyttäytyminen on rikos ja se on tuotava päivänvaloon, sekä pääpainon pitäisi olla EHDOTTOMASTI siinä, että TÄSTÄ MIKÄÄN EI OLE TÄMÄN HYVÄKSIKÄYTETYN TAI RAISKATUN VIKA, VAAN AINA JA YKSINOMAA SEN RAISAKAAJAN TAI HYVÄKSIKÄYTTÄJÄN VIKA/SYY, olkoon kyse sitten minkä tasoisesta rikosksesta tahansa.
Tämä leimautumisen pelko on usein esteenä sille, ettei lapsi, nuori tai vaikkapa aikuinenkin ilmoita rikoksen uhriksi joutumisestaan poliisille, eikä kellekään läheiselleenkään. Ja onhan se tietty ennen ollutkin niin suuri häpeän aihe, että jopa omat vanhemmat, äiditkin ovat kieltäneet tuomasta asiaa julkisuuteen ja jopa syyttäneet lasta valehtelusta tai antaneet hänen ymmärtää olevan itse syyllinen tapahtumaan.
Kaikki tämä tieto auttaisi lasta, ensinnäkin ilmituomaan asian heti ja tosaalta käsittelemään sitä ilman syyllisyydentuntoa ja häpeää.

Toimituksen poiminnat