Logiikan johdannaisia Ajattelun vapautta

Vapaussaaria halukkaille?

Saaria joissa on loputtomasti huumaavia aineita tarjolla, ja jossa ihmiset saavat vetää huumeita, kunnes kuolevat, tai tulevat järkiinsä?

Erilaisten huumaavien aineiden saaret erikseen. Koska ei tietenkään haluta automaattista ketjua kohti "kovempia" huumeita.

Jatkuva videovalvonta koko saarella ja täyssekoilun estopartiot. Välillä osallistujat saavat tai pakotetaan katsomaan omia "saavutuksiaan" menneillä viikoilla.

Tietysti täysi "yksityisyys" säilyttäen. Ehkä hyvällä tuurilla säilyy, jos oikein yritetään.

Ennen ja jälkeen tietty vakavien sairauksien testit. Mahdollisesti omat saaret eri sairauksien vaivaamille.

Niin, ja tietysti jokin mahdollisuus tehdä jotain omaa mielihalua toteuttavan työmahdollisuuden opiskelu tai toteuttaminen.

Saarten välinen valvonta tietysti dronejen avulla.

Kärsikää, tai nauttikaa elämästä. Tietysti joka päivä oma valinta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas

Liian viisasta p*skaa taas kenellekään, haukkukaa ees p*skaksi, niin voin puolustaa loogisuuden johdannaista, ja potentiaalisesti hävitä sekä loogisesti että tunteellisesti.

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas

Joku virhe tästä ajattelusta nyt jonkun pitäis löytää. Minä en siihen kykene. Kommentoikaa ja murskatkaa lopputulos!!!

Kyseenalaistaminenkin riittäisi...

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Tietysti ainoat vaihtoehdot ovat joko kuolla tai tulla järkiinsä, kumpi mahtaisi tapahtua ensin alkoholin tai kannabiksen kohdalla? Vai olisiko tuollaista alkoholisaarta edes?

Itse toivon että kaikki autoritäärit saisivat itse kokea sen mitä toisille toivovat tapahtuvan. Empatiaan kykeneviä he harvoin tuntuvat olevan.

Ja jos tuollainen ajatusleikki kiinnostaa niin viitteitä siihen mitä voisi käydä voit vaikka googlettaa "rat park experiment".

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas

Tietysti alkoholisaari, loppuuhan ne juomareiltakin rahat joskus, ja vielä parempi olisi että käy saarella ennenkuin koko omaisuus on juotuna.

Vapaaehtoinenhan saarelle meno olisi, ja sitten kun on varmasti nauttinut tarpeeksi sitä omaa huumettaan, niin on paremmin yhteiskuntakelpoinen, mikä on kaikkien kannalta hyvä asia. Takaisin pääsisi sitten tietty ilman "kotiinviemisiä"

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Miksi sinusta huumeidenkäyttäjä ei voisi olla yhteiskuntakelpoinen?

Entä jos kaikki absolutistit ja streittarit laitettaisiin samalle saarelle, olisiko lopputulos yhteiskuntakelpoisten yksilöiden ihanneyhteiskunta?

Kieroutunut käsityksesi huumeista ja niiden käyttäjistä on sellaisen aivopesun tulosta että haaveilet väärien ihmisten eristämisestä yhteiskunnan ulkopuolelle, vaikka vetoatkin siihen että 'kaikki olisi täysin vapaaehtoista'. Mutta oletko tosiaan miettinyt yhtään pidemmälle tuota koettasi jos keksit vain kaksi mahdollista lopputulemaa? Asia on paljon kompleksisempi kuin ehkä haluat edes myöntää, siksi kannattaa tutustua noihin rat park kokeisiin. Eettisesti kun emme ihmisillä voi vastaavia kokeita toteuttaa niin on tyydyttävä eläinkokeiden tuloksiin empiirisinä havaintoina. Mihin sinun 'järkiintyminen tai kuolema' -hypoteesisi perustuu, omaan mutuun?

Itse lähtisin kyllä ilomielin tuollaiselle saarelle jos sinä lupaat maksaa kulut, sitäkään kun et kertonut millä tuo lysti kustannetaan. Veikkaisin että olisi fiksumpaa ja rennompaa porukkaa noilla saarilla kuin niiden ulkopuolella noin keskimäärin. Voisin sitten kuolla vanhuuteen tai 'kunnes tulen järkiini' eli haluaisin taas pyöriä gerbiilinä oravanpyörässä niin kuin kaikki yhreiskuntakelpoiset yksilöt.

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas Vastaus kommenttiin #5

En käsittääkseni sanonut mitään yhteiskuntakelpoisuudesta, joten äläpä laita sanoja suuhuni. Enkä tainnut sanoa että kaikki huumeidenkäyttäjät pitäisi laittaa.

Joo, eli kyllä nyt yritin tässä tehdä palveluksen niille, joilla kaikki aika menee rahojen hankkimiseen seuraavaa huumausaineannosta varten. Sehän sisältää monesti paljon kalliita rikoksia yhteiskunnan kannalta.

Rahoitus järjestyisi niiden yritysten ja yhteiskunnan toimesta, joiden varoja säästyisi vähenevän rikollisuuden myötä.

Se että miten siellä kukin viihtyy ja kuinka kauan, ei taida olla kovin olennaista kokonaisuuden kannalta.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #6

En laita sanoja suuhusi: "Vapaaehtoinenhan saarelle meno olisi, ja sitten kun on varmasti nauttinut tarpeeksi sitä omaa huumettaan, niin on paremmin yhteiskuntakelpoinen"

"Joo, eli kyllä nyt yritin tässä tehdä palveluksen niille, joilla kaikki aika menee rahojen hankkimiseen seuraavaa huumausaineannosta varten. Sehän sisältää monesti paljon kalliita rikoksia yhteiskunnan kannalta."

No niin, elikkäs haluat lopettaa huumeiden ympärillä olevan rikollisuuden ja lieveilmiöt lähettämällä ongelmayksilöt kuolemaan pois sinun silmistäsi tai kunnes ovat yhteiskuntakelpoista ainesta. Jos olisin huolissani yhteiskunnan rahoista, en tiedä tuleeko ihmisten lähettäminen saarelle nauttimaan loputtomista päihteistä sen halvemmaksi kuin näpistykset ja omaisuusrikokset joita tuohon liittyy. Sen sijaan poliisin resursseja menee paljon hukkaan uhrittomien rikosten tutkimiseen kun voisimme verottaa aineita ja laittaa käyttäjät kustantamaan itse lystinsä niin kuin alkoholinkin kohdalla. En ymmärrä miksi pitää tuhlata rahaa toimimattomaksi todettuun päihdepolitiikkaan joka on maksanut globaalisti tuhansia miljardeja.

"Rahoitus järjestyisi niiden yritysten ja yhteiskunnan toimesta, joiden varoja säästyisi vähenevän rikollisuuden myötä."

Siis, rahat joita ennen käytettiin huumerikollisten jahtaamiseen menisikin siihen että tarjottaisiin addikteille rajattomasti päihteitä? Ja pidät tätä itse vissiin aivan loistavana ideana? Jos tahdot käytännössä todeta kuinka hyvin se toimii voit etsiä kadulta juopon ja tarjoutua kustantamaan juomat kunnes kuolee tai järkiintyy.

Surullista että näet päihdeongelmaiset vain kulueränä etkä oikein ihmisinä, haluat niputtaa päihdeongelmaiset samaan jengiin jotka tekevät rikoksia aineidensa eteen. Tuollainen ihmisten mustavalkoisuus se vähän ärsyttää nykypäivänä. Ehkä voisin lähettää ärsyttävät ihmiset jollekin saarelle,koska niinhän Hitlerkin ajatteli ratkaista juutalaisongelman lähettämällä heidät Madagaskarille.

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas Vastaus kommenttiin #7

Jaa, että Madagaskarille, no varmaan se sitten olis ollut huonompi ratkaisu kuin se minkä sitten teki. Kiva että tuokin kortti melkein heti löytyi.

Et sitten tiedä sanan "vapaaehtoinen" merkitystä?

Vapaudesta puheen ollen, silloin kun ihmiselle vapautuu aikaa päivittäisistä pakollisista touhuista ajattelulle, mahdollistuu ihmisen sisäinen muuttuminenkin.
Eli jos vapautetaan ihmiset huumausaineiden hankkimiseen vaadittavista touhuista, syntyy aikaa myös miettiä, että mitähän sitä oikeasti elämässä kannattaa tehdä.

Jos sinäkin lakkaisit etsimästä pelkkiä negatiivisia asioita ehdotuksestani, niin voisit oikeasti keksiä siihen vaikka jonkin parannusehdotuksen?

Jukka Ryhänen

Toivottavasti aurinko paistaa tänään eikä taivas ole pilvessä eikä mikään eikä kukaan.

Narkomania sokaisee ihmisen. Järkevä ajattelu loppuu ja energia menee pälyilyyn ja pimeyteen.

Toimituksen poiminnat