Turvapaikkailua ja ilmastomuokkausta

Haluaisitko sinä sinun lahjoittamallsi summalla pelastaa yhden hädässä olevan ihmisen, vai kymmenen? Tämä on se peruskysymys mitä ei haluta pitää esillä turvapaikkakeskusteluissa. Haluaisitko lisäksi, että hädässä oleva ihminen matkustaa tuhansien kilometrien päähän kotiseudustaan ilmastovyöhykkeelle, joka on lähes päinvastainen siihen verrattuna mihin ihminen on tottunut? Täysin vieraaseen kulttuuriin, jossa hyvin ja sääntöjen mukaan eläminen vaatii kaiken maailman käsittämättömien asioiden opiskelemista vieraalla kielellä. Samalla lähes kaikki aikaisemmassa elämässä opitut taidot muuttuvat muuton myötä hyödyttömiksi. 

Ei siinä ole mitään järkeä, että kymmenien ihmisten pelastuskustannuksilla otetaan vastaan yksi ihminen, joka tulee todennäköisesti vielä alueelta, jossa ei ole mitään hätätilannetta edes päällä. Tai että edelleen kymmenien ihmisten pelastuskustannuksilla todetaan turvapaikanhakijan hakemus perusteettomaksi ja lennätetään lähtömaahansa lisäkustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä aiheuttaen.
Hiilidioksidipäästöistä päästään siihen, että täällä kylmässä pohjolassa jokainen asukas tuottaa hiilidioksidipäästöjä moninverroin lämpimämmän ilmastovyöhykkeen alueella asuviin verrattuna. Aivan turha kenenkään selittää, että tehkääpä sitä sun tätä, jotta hiilidioksidipäästönne vuodessa vähenisivät ja maailma pelastuisi, jos samaan aikaan kymmen- tai satakertaisista päästöistä ei yhtään välitetä.
Suomen pitäisi näyttää esimerkkiä viisaudesta ja lopettaa taikasanapelleily rajoilla, sekä kiintiöpakolaisuus. Ja perustaa edes kymmenesosalla niistä rahoista, jotka säästyvät vuodessa yritys, joka oikeasti pelastaa ihmisiä siellä missä ihmiset oikeasti ovat hädässä. Etsii, hankkii ja luo uusia asuinalueita ihmisille jotka eivät voi palata lähtöalueelleen.
Innokkaasti monet ihmiset selostavat, kuinka Suomeen ihmisiä mahtuu. No niin mahtuu lämpimiin ja lähellä hädänalaisia oleviin maihinkin. Ei sinne tarvita kuin infrastruktuuri, joka on paljon kevyempi ja halvempi versio Suomeen vaadittavasta.

Jaa, että mitä rajoille saapuville turvapaikkaturisteille tehdään? No ostetaan vanha ruotsin/viron laiva ja nimetään Asylumiksi. Kerätään siihen turvapaikanhakijoita sopiva lasti ja viedään laivalla takaisin lämpimään ilmastoon, samalla voi jotain muutakin hyödyllistä kuljettaa? Esimerkiksi infrastruktuurin rakennusmateriaalia, käytettyjä työkoneita ja niin edelleen?

Turvapaikka ei silloinkaan saisi olla automaattinen, vaan hakemukset käsitellään turvakaupungissa. Aluksi tietysti tarvitaan työvoimaa Suomesta, mutta tämän maan asukkaista aika suuri osa haluaa käydä lämpimissä maissa muutenkin lomailemassa ja työreissuistakin muistavat kehua, että sinneppä jäitte suomeen kylmästä, sateesta, ja pakkasista/hyttysistä kärsimään. Eli yleisesti ottaen Suomi on tutkitustikin maailman paras maa monessa asiassa ja turvakaupunkiin kannattaa kopioida aluksi sellaisenaan Suomalainen hallintorakenne ja kulttuuri.

Kun Suomi on saanut oman turvapaikkakaupunkinsa esimerkinomaisesti käyntiin, muutkin valtiot tulevat perustamaan omansa. Samalla voidaan vaikuttaa ilmastomuutokseen muokkaamalla ilmakehän ääri-ilmiöitä aiheuttavia kuuman maanpinnan alueita viileämmiksi.

Suomen hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää helpoiten antamalla väestön vähentyä luonnollisesti.

AnteroHelppikangas

Ihminen simuloimassa tekoälyä
Ensin vanhoista mielipiteistä luovutaan, sitten valitaan lähestymiskulma ja sen jälkeen kerätään dataa, josta johdetaan uusia ajatuksia. Data-aineiston voi olettaa olevan jossain määrin virheellistä ja vaillinaista. Tämän ei kannata antaa estää johtopäätösten tekemistä, koska täydellistä data-aineistoa tuskin on mihinkään asiaan edes käytettävissä ja mikään mielipide ei todennäköisesti päde kaikissa olosuhteissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu