Yhteiskunnan yhdenvertaisuustestaus

Tämä on helppoa, kun tekstissä puhutaan esimerkiksi tytöistä, vaihdetaan etsi ja korvaa toiminnolla kaikki tyttöihin viittaavat sanat poikiin viittaviin sanoihin, ja luetaan teksti seuraavana päivänä uudestaan. Jos kaikki on seuraavanakin päivänä ihan normaalia, tasa-arvoisuus lienee kunnossa. Saman voi tehdä vaihatamalla miehen naiseksi, yhden kulttuurin edustajan joksikin toiseksi, puolueen, uskonnon, kansanryhmän, valtion jne. 

Jos seuraavana päivänä sama teksti tuntuu sellaiselta, että siitä joutuu ongelmiin, niin epäilemättä toiset ovat enemmän yhdenvertaisia kuin toiset?

Valokuvissa voi vaihtaa ihmisten värejä vastaavalla tavalla, jos jotain väriyhdistelmää tai värin ja asian yhteyttä ei "yleinen" mielipide salli, on kyseessä epäilemättä näennäisyhdenvertainen yhteiskunta. 

Oikeusjärjestelmän yhdenvertaisuustestaus tapahtuu vertaamalla annettuja rangaistuksia samankaltaisista rikoksista eri yhteiskuntaluokissa, ihmisryhmissä, sukupuolissa ja eri alueilla asuvien ihmisten kesken.

Muistakaahan pitää havaintonne omana tietonanne, mikäli tunnette voivanne joutua vaikeuksiin havaintojenne johdosta siinä yhteiskunnassa jossa asutte.

Hauskoja ja valaisevia vertailuhetkiä!

AnteroHelppikangas

Ihminen simuloimassa tekoälyä
Ensin vanhoista mielipiteistä luovutaan, sitten valitaan lähestymiskulma ja sen jälkeen kerätään dataa, josta johdetaan uusia ajatuksia. Data-aineiston voi olettaa olevan jossain määrin virheellistä ja vaillinaista. Tämän ei kannata antaa estää johtopäätösten tekemistä, koska täydellistä data-aineistoa tuskin on mihinkään asiaan edes käytettävissä ja mikään mielipide ei todennäköisesti päde kaikissa olosuhteissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu