Logiikan johdannaisia Ajattelun vapautta

Yhteiskunnan yhdenvertaisuustestaus

Tämä on helppoa, kun tekstissä puhutaan esimerkiksi tytöistä, vaihdetaan etsi ja korvaa toiminnolla kaikki tyttöihin viittaavat sanat poikiin viittaviin sanoihin, ja luetaan teksti seuraavana päivänä uudestaan. Jos kaikki on seuraavanakin päivänä ihan normaalia, tasa-arvoisuus lienee kunnossa. Saman voi tehdä vaihatamalla miehen naiseksi, yhden kulttuurin edustajan joksikin toiseksi, puolueen, uskonnon, kansanryhmän, valtion jne. 

Jos seuraavana päivänä sama teksti tuntuu sellaiselta, että siitä joutuu ongelmiin, niin epäilemättä toiset ovat enemmän yhdenvertaisia kuin toiset?

Valokuvissa voi vaihtaa ihmisten värejä vastaavalla tavalla, jos jotain väriyhdistelmää tai värin ja asian yhteyttä ei "yleinen" mielipide salli, on kyseessä epäilemättä näennäisyhdenvertainen yhteiskunta. 

Oikeusjärjestelmän yhdenvertaisuustestaus tapahtuu vertaamalla annettuja rangaistuksia samankaltaisista rikoksista eri yhteiskuntaluokissa, ihmisryhmissä, sukupuolissa ja eri alueilla asuvien ihmisten kesken.

Muistakaahan pitää havaintonne omana tietonanne, mikäli tunnette voivanne joutua vaikeuksiin havaintojenne johdosta siinä yhteiskunnassa jossa asutte.

Hauskoja ja valaisevia vertailuhetkiä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Toni Rintala

Näin se käytännössä on. Usein uutisissa tai kirjoituksissa miestä ei voi laittaa naisen tilalle (eikä naista miehen tilalle) eikä islamia kristinuskon tilalle. Ihmiset kun on kovin erilaisia.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Yhdenvertaisuusvaltuutetun lausunto sosiaali- ja terveyskeskuksia koskevista asiakirjamalleista ym., ks. alla:

"Lausuntopyyntönne 3.4.2018 (STM091:00/2017,STM/3421/2017)"

https://www.syrjinta.fi/documents/10181/10826/Yhde...

Ko. lausunnon on antanut 3.5.2018 yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä.

Toivon sotesta päättävien perustuslakivaliokunnan jäsenten tutustuvan siihen ehdottomasti, ennen kuin tekevät päätöksen soten ja makun jatkosta.

Toimituksen poiminnat