Logiikan johdannaisia Ajattelun vapautta

Anarkiaa odotellessa, rakennetaanpa turvapaikka saunaan

Hankitaan joukkorahoituksella asumiskelvotonta autiomaata ympärivuotisesti aurinkoiselta alueelta suhteellisen läheltä merta. Sekä kaistale maata, joka johtaa mereeen autiomaasta, upotetaan maankaistaleeseen meriveden siirtoputki autiomaa-alueelle. Autiomaa-alue jaetaan vallitsevien tuuliolosuhteiden mukaan muurilla, johon tulee aurinkopaneelit ja ilmankosteudesta makeaa vettä keräävät järjestelmät. Muurin eteen tulee tiheän suolakonsentraation tekomeriallas, jonka ulommaisella reunalla on suolankeräys- ja levänkasvatusalue.

Muurin edessä on lomailualue hiekkarantoineen ja muurin taakse yritetään pikkuhiljaa kasvattaa makean veden järviä ja viidakon kaltainen kasvillisuusalue.

Alueesta riippuen, siirtoputkeen voidaan tarvita pumppuasemia, mikäli autiomaa-alue on korkeammalla kuin meren pinta. Putken merenpuoleiseen päätepisteeseen voi myös joutua rakentamaan jonkinlaisen sataman. Meriveden voi joutua myös käsittelemään siten, että tekomereen saadaan juuri halutunlainen ekosysteemi ilman tekomeren käyttöä hankaloittavia lajeja.

Alueelle luotujen tekovesistöjen avulla kylmän ja kuuman vaihtelua saadaan tasoitettua. Muuria rakentaessa suojaisemmalle puolelle voi upottaa vanhoja merikontteja asuinrakennusten päätyhuoneiksi, jolloin saadaan maan tasalämpöisyys helposti hyötykäyttöön.

Autiomaa-alueella voitaisiin tuottaa aurinkopaneeleilla sähköä, ja ylimäärästä vetyä, jota voisi myydä eteenpäin.
Samoin alueella tuotettaisiin suolaa, levää, kaloja ja pikkuhiljaa laajenevalla alueella voisi myös viljellä.
Alueen ensimmäinen tuote olisi tietysti turismi, koska sen saisi nopeimmin tuottamaan alueelle valuuttaa.

Kokonaissuunnitelman tekeminen vaatii ensin sopivan kohdealueen löytämisen, ensimmäisenä mieleen tulevat alueet löytyvät Namibiasta ja Australiasta. Mutta tähän varmaan enemmän  maailmaa nähneet voivat esittää parempia ehdotuksia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat