Logiikan johdannaisia Ajattelun vapautta

Hukattu puolueettomuus

Suomessa ei sallita enää puolueettomuutta yksilönä tai kansana. Kaikkin neutraalikin kommentointi tulkitaan puhtaasti oman vastapuolen puheeksi, mikäli omaa näkökantaa ei täydellisesti tueta. Kaikki ovat siis joko omalla puolella, tai omaa puolta vastaan äärimmäisellä toisella reunalla ja totaalisen väärässä kaikessa. 

Suomen piti joskus olla puolueeton rauhanvälittämisen suurvalta, mutta ne puheet on unohdettu. Nykyään Suomea vedetään kuin pässiä narusta entistä innokkaammin kuulumaan erilaisiin kuppikuntiin, joihin voi kyllä helposti liittyä, muttei erota. 

Yksilöitä houkutellaan liittymään jäseneksi kaikennäköisiin kuppikuntiin, joiden pääasiallinen tehtävä on monesti viedä jäsentensä aikaa, estää kritiikki kuppikuntaa kohtaan ja saada yksilö pelkäämään kuppikunnasta eroamisen seurauksia.

Lähes aina homman nimi on raha, Suomen ja yksilöiden avulla sitä kerätään parempaan talteen niille, jotka sitä ovat motivoituneet keräämään. Suomen valtion rahoja on tietysti yhtä iloinen asia jakaa, kuin kaikkien muidenkin rahoja, kunhan ei suoraan omia rahoja tarvitse jakaa. Varsinkin jos siitä saa itsellekin tai kaverille vähäsen, tai edes hyvän mielen?

Toinen vaikeammin havainnoitava syy kuppikuntien toimintaan on merkitys ja sisältö elämälle. Kun ihminen tottuu jotain tekemään, ja saa mahdollisesti kanssajäseniltä kehut päälle, niin toimintaan syntyy motivaatiota. Fanaattisimmat kuppikunnan jäsenet ovat rakentaneet itsetuntonsa ja koko ajattelumaailmansa kuppikunnan ympärille. Jäsenet määrittelevät itsensä kuppikuntansa kautta, joten jos kuppikuntaa arvostellaan, niin silloin arvostellaan jäsenen itsetunnon lähdettä ja kokonaisuudessaan jäsentä itseään. Tämä voi loogisesti johtaa fanaattiseen oman kuppikunnan puolustamiseen faktoista, realiteeteistä tai matematiikasta piittaamatta.

Kuppikunnat tietysti kehittelevät omia muunnoksiaan ja tulkintojaan omista säännöistään ja sopimuksistaan kulloisenkin kuppikuntaa dominoivan ihmisryhmän mielihalujen mukaan. Tämä voi johtaa siihen, että Suomi tai yksilöt ovat mukana jossain, mihin eivät koskaan aikoneet liittyä, eivätkä pääse ilman irtautumiskipuja ja taistelua mitenkään irti.
Mutta jos uskaltaa olla eri mieltä ja mielipide on pääosin sama, mikä on alkanut muillekin sisimmässään kehittyä, voi saada aikaan muutoksen koko kuppikunnassa. 

Toivottavasti parempaa kohden...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat