Tunteet voittavat uskonnotkin

Perusteluina siis, jos vaan joltain tuntuu, sitä voi käyttää perusteluna melkein mille tahansa mielipiteelle. Ihmisten sisäiset tunnetilat ovat perusteluina jopa helpommat käyttää kuin uskontojen tuottamat perustelut. Kukaan ei oikeasti tiedä toisen sisällä pyörivien tunteiden syntymekanismia, eikä ole yhtään kirjaa, jonka teksteihin voisi edes logiikalla vedota. Ainoastaan kasvokkain tapahtuvasta keskustelusta voi päästä selvittämään tunneperusteluiden lähtökohtia ja sitä, ymmärtääkö suuria tunteva mitään siitä asiasta, josta suuria tunnepurkauksia esittää. 
Alunperin on voinut tulla pieni lukuvirhe, tai odotusarvon synnyttämä tulkinta, joka on suuret tunteet herättänyt. Sitten kun suuret tunteet on päästetty valloilleen, niitä on vaikea perua, tai edes hallita ja tunteita tuottava sisäinen ajattelujärjestelmä haluaa vain demonisoida lisää kohdettaan, jotta lisää tunteita voidaan vapauttaa. Päästään siihen tilanteeseen, jossa sisäinen tunteva minä saa olla oikeassa ja oikeiden puolella, ja se, jos mikä tuntuu todella hyvältä…

 

AnteroHelppikangas

Ihminen simuloimassa tekoälyä
Ensin vanhoista mielipiteistä luovutaan, sitten valitaan lähestymiskulma ja sen jälkeen kerätään dataa, josta johdetaan uusia ajatuksia. Data-aineiston voi olettaa olevan jossain määrin virheellistä ja vaillinaista. Tämän ei kannata antaa estää johtopäätösten tekemistä, koska täydellistä data-aineistoa tuskin on mihinkään asiaan edes käytettävissä ja mikään mielipide ei todennäköisesti päde kaikissa olosuhteissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu