Logiikan johdannaisia Ajattelun vapautta

Tunteet voittavat uskonnotkin

Perusteluina siis, jos vaan joltain tuntuu, sitä voi käyttää perusteluna melkein mille tahansa mielipiteelle. Ihmisten sisäiset tunnetilat ovat perusteluina jopa helpommat käyttää kuin uskontojen tuottamat perustelut. Kukaan ei oikeasti tiedä toisen sisällä pyörivien tunteiden syntymekanismia, eikä ole yhtään kirjaa, jonka teksteihin voisi edes logiikalla vedota. Ainoastaan kasvokkain tapahtuvasta keskustelusta voi päästä selvittämään tunneperusteluiden lähtökohtia ja sitä, ymmärtääkö suuria tunteva mitään siitä asiasta, josta suuria tunnepurkauksia esittää. 
Alunperin on voinut tulla pieni lukuvirhe, tai odotusarvon synnyttämä tulkinta, joka on suuret tunteet herättänyt. Sitten kun suuret tunteet on päästetty valloilleen, niitä on vaikea perua, tai edes hallita ja tunteita tuottava sisäinen ajattelujärjestelmä haluaa vain demonisoida lisää kohdettaan, jotta lisää tunteita voidaan vapauttaa. Päästään siihen tilanteeseen, jossa sisäinen tunteva minä saa olla oikeassa ja oikeiden puolella, ja se, jos mikä tuntuu todella hyvältä...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Tunteilla meitä johdettaanki, pelko on valttapitävien julkinen ase, reaalitoellisuuesta ei niin väliäkö vaikka Yleki uutisoi.

Toimituksen poiminnat