Logiikan johdannaisia Ajattelun vapautta

Suomen puolustus Sulkualueiden avulla.

Uudet hävittäjät ovat kallis ja turha hankinta Suomen kaltaiselle maalle. Ei ole mitenkään perusteltua pelkkien ilmaloukkausten takia hankkia uusia hävittäjiä, Hawkeilla voi ihan hyvin käydä sen verran näyttäytymässä, mitä rauhan aikana tarvitaan.

Sitten siihen ilmasotaan varautuminen kannattaa hoitaa ilmasulkusektoreilla, miehittämättömillä tarkkailukoneilla ja itse kehitetyillä älyammuksilla, joita ei myydä yhtään mihinkään, varustetaan koodilla vasta ammuttaessa ja jotka tuhoutuvat itsekseen vähintään koodauksen osalta (reverse-engineering ja virukset). Älyammukset voidaan ohjelmoida palaamaan palautusalueille, jos kohteeseen ei oteta kontaktia.

Meripuolustus kannatta hoitaa älytorpedoilla, jotka muistuttavat lohia tai muuten vain osaavat parkkeerata merenpohjaan. Täydellinen merenalainen sensoriverkko torpedoiden ohjausverkolla Suomen merialueille on lähes ilmainen verrattuna isoihin laivoihin, joiden tuhoaminen on lähitulevaisuuden sodankäynnissä vain ensimmäinen sodanjulistuksen merkki. 

Maapuolustuksessa maanlaajuiseen sissitoimintaan varautuminen on tehokkain varokeino valloittajia vastaan. Jos jonkin maan valloittaminen on vasta sodan alkusoitto, niin sitä ei kannattane edes harkita? Suomi kannattanee tietysti pitää sellaisena, että sen asukkaat ovat tyytyväisiä omaan maahansa, eivätkä juhli valloittajia vapauttajina?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Älyammukset ilmatorjunnassa vaikuttavat oudoilta. Siis tykillä ammuttaisiin kranaatteja jotka ohjelmoitaisiin jopa palaamaan tarvittaessa.
Tuntuisi paremmalta että viholliskoneiden lähestyessä ammutaan niitä kohti ohjuksia kuten nykyisin on suunniteltu. Näitä ilmatorjuntapattereita pitää olla riittävän paljon koska ne tuhotaan ensimmäisinä.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Äly voi tosiaan tuntua oudolta maanpuolustuksen suhteen koska sitä ei ole kovinkaan paljoa sillä saralla käytössä. Blogin ajatuksia toivottavasti kehitellään edelleen jotta päästään viime vuosituhannen tunnelmista nykyaikaan maamme puolustuksessa.

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas

Juu, ovat nuo suurvallat haudanneet isoimmat ohjuksensa maan sisään jo kymmeniä vuosia. Pienen maan pienet ohjukset voinee myös maahan kaivaa. Älyammuksia en tällaisessa julkisessa blogissa rupea tämän enempää avaamaan, mutta voin kyllä pyydettässä esitellä ajatuksiani puolustusvoimille.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hyvä ajatus. Ota itse yhteyttä ilmavoimien komentajaan prikaatikenraali Eskeliseen, he eivät ehkä itse ole älynneet ajatella esittämiäsi älylaitteita. Kerro terveisiä.

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas

Hehe, sarkasmi on joskus jopa hauskaa...

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas

Siis ottaisin yhteyttä jonkin osaston pomoon ja kertoisin hienoista keksinnöistä, jotka laskisivat osaston budjettia miljardeilla?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #6

Vähemmästäkin itsenäisyyspäivänä jaetaan mitaleja.

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas Vastaus kommenttiin #7

Jo vainki, varsinkin niissä valtioissa, joissa ei parempaa palkkiota kansalaisille ole.

Toimituksen poiminnat