Logiikan johdannaisia Ajattelun vapautta

Opetelkaatten kieliä svenssonit

Jos junttien pitää opetella ruattia, nii oisko se kohtuus et ruattalaiset opettelis enklantia ja muita itteään siveistyneempiä kieliä? 

Ai niinhän ne on tehneetikin, mutta suamalaisten häätyy nousta ensin se yksi taso ylöspäin, ennenku voidaan jatkaa seuraavaan kieleen...

Eihän tää katajaisen kansan tulevaisuus kovin hyvältä, ollaan yks kieli jäljessä globalisaatiosta ja maailmalla menestymisestä?

No jatketaan vanhalla linjalla ja pakotetaan potentiaaliset einsteinit tuhlaamaan aikansa ruotsin kielen opiskeluun, koska onhan se vaan niin V***N tärkeää.

 

 

 

 

VilpittömäN tärkeää siis, että yksikiviset nuoret käyttävät aikansa kaikkien turhien kielien opiskeluun sen sijaan että miettisivät, että mitä tyhmyyttä seuraavaksi tungetaan pään täyteeksi. Näin monikielisesti suamennettuna, ku vaan itekki piti se yksi vuosi sitä parempaa kotimaista opetella, että pääsi YliOppilaaksi lukemaan seuraavaa pakotettua P***A

 

 

Siis Suamennettuana, Pakollista onneA

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Suomenruotsalaisilla on opiskeltavana pakkosuomi jota puhuu ehkä kuusi miljoonaa ihmistä, jos Ruotsin suomen- ja meänkieliset lasketaan mukaan. Onko se turhaa kielenopiskelua?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

On se. Kyllä vapaaseen kielivalintaan pitää mennä.

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas

Onhan se suomen opiskelu turhaa suurimmalle osalle sekin. Kielistä kiinnostuneet voivat keventää opiskelutaakkaansa ottamalla lyhyen matematiikan, mutta matematiikkaan suuntautuneet eivät pääse eroon epäloogisista ja turhista kielistä, jotka haittaavat parhaiten osatun kielen osaamista ja käyttöä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

JOs 90 prosenttia maamme asukkaista puhuu suomea, niin kyllähän se pitää vähemmistön oppia.

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas

No ei tietenkään, vaan valita tai kehittää sellainen kieli jonka osaajia ei tästä maasta löydy, niin ainakin joku saa vähintään tulkin töitä, jos vain osaa jotain muuta kieltä, jonka kääntämiseen tarvitaan mahdollisesti seuraava tulkki...

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Finlandia-voittaja Juha Hurme piti väkevän puheen ruotsin kielen puolesta,Finlandia-palkinnon kiitospuheet nousevat toisinaan arvoon arvaamattomaan. Tämänvuotinen voittaja Juha Hurme otti tiukasti kantaa ruotsin kielen.Tärkeimmät oppi-isäni ovat olleet Elmer Diktonius, Edith Södergran, Gunnar Björling, Runar Schildt ja Lars Huldén. He ovat opettaneet minulle kaiken, mitä pitää osata, jotta voittaa Finlandia-palkinnon puolesta." " Tosin Elmer Diktonius oli suomenruotsalaisten modernistien joukossa poikkeus siinä mielessä, että hän kirjoitti myös suomeksi, vaikka suurin osa teoksista ilmestyikin ruotsiksi Kiitospuheessaan Juha Hurme lausui "Opetelkaa ruotsia, juntit.

Jos suomen historian valossa tätä tarkastelee, aapista ja raamattua lukemalla ei juuri muuu kirjallisuuden sivistys suomalaisilla noussut, siitä piti huolen ruotsinkielinen sivistyneistö, joka kaikella tavalla yritti estää suomalaisen sanan ja lehdistön vallata alaa suomessa, meidät haluttiin olevan juntteja.

Äskettäin : Ajatuspaja e2:n ja Magman tutkimuksissakin on mielenkiintoinen prosenttiluku. Kaikista kaksikielisissä kunnissa asuvista ruotsinkielisistä 56% käyttää usein tai ainoastaan suomea asioidessaan viranomaisten kanssa". Mihin me nykyisessä laajuudessa kalliita suomenkielisten järjestämiä ruotsinkielisiä palveluita tarvitaan? Kun kielivähemmistökin luonnostaan käyttää "meijån" juntin kieltä !

Itse toteaisin meistä junteista:Jos ruotsin kieli olisi rikkaus Suomessa, se kantaisi itse itsensä, eikä sitä tarvitsisi pakottaa koko kansalle. Jos ruotsin kieli kuuluisi suomalaiseen identiteettiin, suomalaiset osaisivat tai sitten he opiskelisivat sitä vapaaehtoisesti, eikä sitä tarvitsisi pakottaa koko kansalle. Ruotsin pakottaminen koko kansalle, alleviivaa ruotsin tarpeettomuuden. Tarpeettomuuteen panostaminen ei millään voi olla rikkaus, vaan se on rasite, ja iso kuluerä, johon valtaväestö alistetaan maksamaan "pakosta"

Suomi 100-vuotta ja ollaan vieläkin"juntteja"

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas

Ei se auta muu kuin ruveta ylpeästi Juntiksi. Kehittää joku epämääräinen kunniajunttikoodi ja loukkaantua kamalasti, jos joku sitä vähänkin rikkoo...

Toimituksen poiminnat