Logiikan johdannaisia Ajattelun vapautta

Aivoja lepotilassa

Kun asioita tietää, niin niitä ei enää tarvitse miettiä. Ei tarvitse kyseenalaistaa, eikä ajatella. Kun tietää, että joku on aina oikeassa, niin voi kyselemättä ottaa vastaan ja jakaa eteenpäin varmaa tietoa...

Aivothan pyrkivät toimimaan mahdollisimman pienellä energiankäytöllä, aika mahdotontahan se elämä olisi, jos ei tuoliin uskalla istua, koska sehän voi kadota sillä hetkellä, kun tuolille kääntää selän istumisvaiheessa. Silti joskus voisi miettiä sitä katoamisen vaihtoehtoa, ihan sen takia, ettei kukaan pääse vanhaa tuolijekkua tekemään.


Vielä hienompi harrastus, kuin pitää aivonsa aina energiansäästötilassa, on rakentaa itsetuntonsa sen varaan, että on aina oikeassa. Sitten voi nauttia täysautomaattisesti syntyvistä valheista, jotka syntyvät suojaamaan omaa itsetuntoa. Valheita on lähes mahdoton huomata, koska kaikki itsetuntoa uhkaavat ajatukset käännetään välittömästi tukemaan omaa itsetuntoa. Ulkoiset tapahtumat käännetään tukemaan omaa itsetuntoa ja tarpeen vaatiessa jopa muistot korjaantuvat tukemaan itsetuntoa. 


Jos toisaalta itsetuntonsa rakentaa sen varaan, että on jossakin hyvä, niin kaikki ajatusrakennelmaa tukevat viestit otetaan innokkaasti aivoissa vastaan ja muut viestit ohitetaan sulavasti.


Paras kaikista aivojen lepuutusharrastuksista on pistää aina hanttiin, jos joku tarjoaa ratkaisua ongelmaan, jonka on juuri esittänyt. Koska voivottelua ja kanssaelämistähän sitä kaivataan, eikä ratkaisuja. Mikään ei ole niin mukavaa, kuin saada muitakin houkuteltua ajattelukyvyttömyyden mutalampeen seuraksi lepäämään ja roiskimaan mutaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Paras kaikista aivojen lepuutusharrastuksista on pistää aina hanttiin, jos joku tarjoaa ratkaisua ongelmaan, jonka on juuri esittänyt. Koska voivottelua ja kanssaelämistähän sitä kaivataan, eikä ratkaisuja."

Nietzsche sanoi Zarathustrassa jotain tämänsuuntaista:

"Älä anna ihmisille mitään. Varasta heiltä mieluummin jotain ja kärsi sitten tappio yhdessä heidän kanssaan. Silloin he pitävät sinusta."

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas

Paljoltikkin totta, koska jos jotain antaa, niin sitä pyydetään niin kauan lisää, ettei ole enään mistä antaa, ja sen jälkeen antajasta ei enää pidetä.

Toimituksen poiminnat