Logiikan johdannaisia Ajattelun vapautta

Vahvojen huumausaineiden vähittäismyyntimonopoli

Pitäisikös Suomeen saada sellainen?
Hetkinen, sehän on jo olemassa, tuotevalikoima on vain turhan kapea, jos etanolin sietokykyä ei löydy. 
Suomessa voidaan ihan hyvin kehittää jokin vähintään yhtä turvallinen ja vaikutuksiltaan vastaava aine kuin etanoli. 
Se ei ole mitenkään vaikeaa ja monista laboratorioista maailmalla löytyy jo hyviä esimerkkejä tuotteista, jotka voisivat toimia. 
Paras tuote olisi tietysti sellainen jonka vaikutusta voisi nostaa asteittain ja tarpeen vaatiessa poistaa vasta-aineella hetkessä elimistöstä pois. Aineella olisi tunnettu luonnollinen poistumisaika kuten etanolilla ja se olisi myynnissä vain Alkossa varoitustekstien ja käyttöohjeiden kanssa, kuten etanolikin tänä päivänä.
Vasta-ainetta voisi antaa tuotteen kylkiäisenä ilmaiseksi mukaan, jolloin sitä myös käytettäisiin silloin kun tarvitaan. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Jaa, noinkohan on helppoa? Lupaan luopua skeptisyydestäni, jos Helppikangas onnistuu kehittämään aineen, joka toimii etanolin lailla BBQ-ribsien, ankka-confit:n ja kaviaarin kaverina.

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Se että alkoholi toimii bbq-ribsien kanssa johtuu pitkälti kulttuurisista syistä.
Joku juotava muuntohuume, toimii ajan kanssa myös, kunhan sitä aletaan käyttämään yhdessä BBQ-ribsien kanssa (muodostuu sitä tukeva ruoka-kulttuuri).

Ville Qvist

Etanoli on aika surkea päihde. Se aiheuttaa muun muassa sekavuutta ja väkivaltaisuutta. Se ei ole paras esikuva uusille aineille. Parempi olisi sellainen, joka esimerkiksi stimuloi mieltä, mutta samalla rentouttaa ruumista, eikä aiheuta samanlaisia pärinöitä tai riippuvuutta kuin amfetamiinit. Parempi olisi kuitenkin, että saatavilla olisi erilaisia aineita eri käyttötarkoituksiin ja jotka on todettu haittavaikutuksiltaan vähäisiksi, esim. erilaiset kasvikunnan tuotteet kuten kannabis, kratom, havaijin puuruusun siemenet psilocybe sienet sekä synteettisiä psykedeelejä kuten MDMA, LSD ja 2C-B.

Käyttäjän JandausRahnasto kuva
Jandaus Rahnasto

Subuxone, siittä, lääkäri määrää ja apteekkari myy.
Myrkky ja vastalääke samassa anoksessa.
Bubrenorfiini ja naloksoni.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miksi emme laillista kannabista. Se on parempi vaihtoehto etanolille. Myös vähemmän haitallista ja vähemmän aiheuttaa esim järjetyshäiriöitä. On myös sosiaalinen päihde.

Toimituksen poiminnat