Logiikan johdannaisia Ajattelun vapautta

Matkailun ja rahan ihmemaa

Lähtisitkö sinä matkalle maahan, joka yhdellä taikasanalla antaisi joka kuukausi vuosipalkan verran käyttörahaa, ilmaisen majoituksen ja lennättäisi sinut kotiin ilmaiseksi parin vuoden palkan kanssa takaisin?

Tekisitkö sinä päätöksiä, jotka maksaisivat muille miljoonia, mutta sinä, tai tuttavasi saisivat muutaman kymppitonnin? Tai luottaisitko siihen, että kukaan ei käytä päätöksiin jäävien väärinkäytösten mahdollisuutta hyväksi, koska eihän sellaista kukaan vähänkään moraalia omaava tekisi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lähtisin. Jos tarkoitat 1.1-95 EU liittyvää maata .Jossa noudatetaan EU 27 maan yhteisiä päätöksiä.
Josta täällä päättää kansan antamalla valtakirjalla eduskunnassa 200 kansanedustajaa.EU-valtio Suomen sopimana.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Lähtisin. Jos päättäjät ovat niin luusereita etteivät pysty tekemään sellaisia päätöksiä jotka olisivat oman kansan edunmukaisia! Vaikka mikään ei heitä estäisi.

Juha Hämäläinen

Lähtisin ja itse asiassa lähdinkin, mutta paikalla ei odottanut ilmaiset majoitukset ja valmiit eväät...... Virkamiehet, joilla ei ollut aikaa kertoa miten Suomi tänään, 15 - vuoden jälkeen, toimii ja siitä johtuen oli kivuliasta törmätä moneen seinään.

Poiskin olisin monta kertaa lähtenyt, vaikka lähtömaassa on edelleenkin helvetillinen sekasorto, mutta siellä on ihmisiä, joihin luotan ja tiedän saavani vähintään joka päivä syötävää.....

Ei onnistunut palautus, vaikka sitä olen useasti erikseen pyytänyt, koska en luota tämän maan kykyyn ja haluun auttaa syntymäoikeuden kautta oikeuden oleskeluun saaneita.

Ilmainen neuvo kaikille. Jos pääset ulos tästä maasta! Älä tule takaisin!

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Nyt taisi faktat jäädä narikkaan. Jos vastaanottokeskuksessa tarjotaan ruoka, on vastaanottoraha jotain 60 – 95 euron välillä kuukaudessa. Jos aterioita ei tarjota, on suuruus 202 – 316 euroa kuukaudessa, josta siis pitää ostaa ne ruoat. Hintahaitarin yläpään, kuten 95 €, saa jos on yksinhuoltaja, jollaisia vain aika harva taitaa olla. Epäilemättä rahaa myös käytetään tarpeisiin jonkin verran eli ei jää säästöön.

Ei taida vastata kuukausipalkkaa monessakaan maassa. Esimerkiksi Irakissa keskipalkka on noin 600 €/kk ja Afganistanissa 400 €/kk, joskin tuloerot ovat suuria, työttömiä on paljon ja työttömyysturvaa ei ole.

Matkan hinta on tavallisesti noin 3 000 – 10 000 euroa, joten ei taida olla kovin hyvä ansaintakeino.

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas

Nyt taisi ammattipoliikko kommentoida. Kysymyksiin ei ole vastattu, ja omia "faktoja" on sijoitettu, jotta niitä vastaan voidaan onnistuneesti argumentoida. Tämä "jos aterioita tarjotaan" osuus ei varmasti tule kulkeutumaan luku- ja kirjoitustaidottomille asti, joita vähiten tienaavat joka maassa tietysti ovat.

Sinun olisi varmaan pitänyt verrata Ruotsin ja Tanskan keskipalkkaan kun kerta halusit hyvät vertailumaat löytää? Koko maailman väestöstä kolmasosa joutuu pärjäilemään alle kahdella dollarilla päivässä ja alle dollarilla eläviä on vielä helposti satoja miljoonia.

Kun paikasta toiseen on totuttu kulkemaan kävellen, liftaamalla ja pummilla, niin matkan hinta ei liikkeelle lähtöä estäne. Sitten ne kaukaisimmatkin kylät menettävät parhaat työntekijänsä pitkälle ja vaaralliselle hukkareissulle.

Toimituksen poiminnat