Logiikan johdannaisia Ajattelun vapautta

Ydinsukellusveneiden käyttö pohjoisnavan jääpeitteen vahvistamisessa

Ydinsukellusveneet joissa on yläpuolisia ohjustenlaukaisujärjestelmiä, voidaan muuttaa liikkuviksi keinolumentekokoneiksi tai jääkerrosten kasvattajiksi. 

Yläpuolisista laukaisujärjestelmistä joka toinen putki voi toimia veden sisäänottona ja toiseen asennetaan teleskooppiputket jotka puskevat veden paineella itsesä ylös ja tuottavat kastepilven, josta arktisissa oloissa syntyy lunta. Veden sisäänoton tehoja säätelemällä pystyy auttamaan sukellusveneen tasapainottamisessa. Teleskooppiputkien pituuksien vaihtelulla luodaan mahdollisimman iso ja tuulen suuntaan poikittain kattava sumutepeitto. 

Jokainen teleskooppiputki voisi sisältää vinssin vaijereineen putken takaisinvetoa varten. Lisäksi pumpattu vesi tulisi voida lämmittää, jotta jäätyneet osat saadaan tarvittaessa irtoamaan.

Sukellusveneet voivat muuttaa sijaintiaan sääolosuhteiden, vuodenaikojen ja tarpeen mukaan. Lisäksi jääpeitteen läpi voi puskea tarvittaessa reiän. Talvisin voi tuottaa jäätä ja kesäisin lunta heijastamaan auringonvaloa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat